Att flytta på egen hand

När man planerar en flytt är det A och O med god planering innan, vilket man får erfara om man flyttar flera gånger i sitt liv vilket de flesta gör. Första gången jag skulle flytta hade jag inte alls någon tanke på hur mycket jobb det skulle vara.

Jag hade sagt upp min lägenhet för att jag skulle flytta till en annan, och redan där gjorde jag första missen – att inte ta reda på när jag skulle flytta ut. Alltså hade jag endast en månads uppsägningstid, när jag trodde att det var två månader. Därför blev det mycket stressigt att börja förbereda flytten en månad tidigare än vad som var tänkt.

Flytten skulle jag klara av helt själv hade jag bestämt, med hjälp av två starka kompisar. På flyttdagen insåg jag samtidigt som vi skulle bära ut möblerna att jag behövde flyttstäda också, så mina två kompisar fick börja bära ut möbler och lådor till släpkärran medan jag städade.

Lägenheten skulle vara tömd redan klockan 12 på förmiddagen och jag insåg att det skulle bli väldigt svårt att hinna med. Hyresvärden ringde flera gånger och undrade om vi inte var klara snart så att de kunde komma dit och besikta. Stressen var ett faktum och att sängen inte gick att få in i hissen gjorde inte saken bättre. Vi plockade fram verktygslådan och monterade isär den, vilket tog onödig tid. Soffan gick inte in alls i hissen utan vi fick mer eller mindre välta ned den i trappan för att få ut den vilket ledde till att den gick sönder.

Här någonstans började jag fundera på om det inte hade varit en bättre idé att anlita en flyttfirma som hjälp. Då hade jag kunnat flyttstäda i lugn och ro, fått hjälp att bära möblerna och sluppit träningsvärk och trasiga möbler. Nästa gång blir det definitivt flyttfirma om jag flyttar igen.